1.png Csodacoach.hu - Coaching, Siker az üzletben és a magánéletben 2.png
bs1.png bs2.png bs3.png
side-icon.png Navigáció
blank.gif blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png

Kérlek "lájkold" a Facebookos oldalamat, köszönöm!


side-icon.png Bejelentkezés
blank.gif
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztrált?
IDEKATTINTVA regisztrálhat.

Elfelejtette a jelszavát?
IDEKATTINTVA kérhet újat.
blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
center-icon.png Rólam
blank.gif

Rendhagyó önéletrajz


Takács Bernadett (Nadett) vagyok. A száraz adatok helyett inkább a megélt élményeimen keresztül mutatnám be önmagamat. Ha valaki a hagyományos önéletrajzomra kíváncsi, akkor kicsit lejjebb gördítve azt is megtalálja.

Engem a húsvéti nyuszi hozott, nem a gólya, mert Húsvét vasárnapján születtem. Nem sokon múlott, hogy majdnem kétszer érettségiztem, ha nem sietek annyira a világra jövetellel, akkor először az anyukám hasában sikerült volna...

Egy zalai kis faluba kerültem, amikor a kórházból hazavittek. A gyerekkorom dombok ölelésében telt, vadregényes, buja-zöld völgyben, ragyogó kék ég alatt, ahol ropogó friss volt a levegő.

Emlékszem a csivitelő madárdalra, a csillagvirágra bokor rejtekében, a habos felhőkre és a cikázó, tarka-színes pillangókra.


A fülemben hallom a konduló harangszót, érzem a csendes békét, fájdalmakat és örömöket, sírást és nevetést, a valódi szabadságot, az igaz barátságot. Fáramászás, láblógászás, hintázás, vad indiánozás, közös csínytevések, májusfa-állítás, rohangálás a kukoricásban, totyogó, puha sárga kiskacsák. Csiribiri zabszalma, Babar király és nyomdaillatú Dörmögő Dömötör.Illatos málnabokor, izgalmas, felfedeznivaló patakpart, meggyes rétes, színes, hulló falevelek. Szeretett nagymamám, egy bölcs, erős, melegszívű, kontyos asszony, nagypapám, aki mindig nekem adta a tyúk eszét, hogy okos legyek, az örökké vidám, bolondozós nagybátyám, anyu pöttyös ruhája, amikor visz haza biciklivel az oviból, apu rézdrótjai (nekem játékból akkor aranyból voltak) és az első barátom göndör fürtökkel keretezett szeplős arca, közepén a huncutul csillogó szemeivel.A második osztályt már Zalaegerszegen kezdtem, elköltöztünk, megszületett a két öcsém is. Vége lett a hatalmas szabadságnak, hiányzott a barátom és az addigi életem. Sokat rajzoltam és faltam a meséket, különösen Benedek Elek meséit szerettem. Szép lassan beilleszkedtem az új környezetbe, rajzszakkörbe jártam és kerámiáztam. Rövid ideig zenélni is tanultam, aztán teltek az évek és az első reménytelen, félig még gyermeki szerelem után rám talált a Szerelem, nagy betűvel… Nagyon sokat köszönhetek annak a fiúnak, igazi, lobogó kamasz-szerelem volt a miénk és megvárta, amíg lediplomázom, majdnem házasság lett belőle. Vele ismertem meg a szexualitás misztériumát, szép volt, gyönyörű szép… Minden nőnek ilyet kívánnék tiszta szívvel. Örökre a lelkembe égett, kitörölhetetlenül. Miután szakítottunk, hosszú ideig minden éjszaka vele álmodtam, nehezen szakadtam el tőle. Ma is nagy szeretettel a szívemben gondolok vissza rá.
Érettségi után Egerbe kerültem, az Eszterházy Károly Főiskolán tanultam matematika-rajz szakos hallgatóként. Ez nagy lépés volt, kikerültem a szülői házból, önálló lettem. Rájöttem, hogy ha nem mosok és vasalok, akkor nem lesz tiszta ruhám. Jól tanultam és mindenféle művészeti technikát kipróbáltam a linómetszéstől kezdve az akvarellen át az olajfestésig. Klassz kis csoportunk volt és remek tanáraink. Van, akivel még ma is tartom a kapcsolatot, mint ahogy a középiskolás filozófia tanárommal is, aki immár 25 éve a barátom. Ő ismertette meg velem a komolyzenét, akkor még bakelit-lemezeket adott nekem kölcsön, hogy hallgassam meg és amikor visszavittem, újakat adott. Ablakot nyitott egy addig ismeretlen világra, hálás vagyok neki. Ha találkozunk, mindig úgy beszélgetünk egymással, mintha tegnap hagytuk volna abba.

Mindenképpen Budapestre szerettem volna költözni, ruhatervezést akartam tanulni. Nem volt egyetlen ismerősöm sem, nemhogy rokonom itt, csak magamra számíthattam. Az utolsó főiskolás évemmel párhuzamosan már a divatsuli első évét végeztem. Miután befejeztem, évekig ruhatervezőként, stylistként dolgoztam, megjelenés-kultúrát tanítottam felnőttoktatási intézményekben és a TIT-nél. Egyszer interjút készített velem egy újságíró. Ez fordulópont volt, mert elvégeztem a MÚOSZ Újságíró iskoláját és utána úgy éreztem magam, mint hal a vízben. A legjobb lapoknál, magazinoknál dolgoztam, írtam és szerkesztettem is, elismert voltam szakmailag és anyagilag egyaránt, élveztem a munkámat. Imádtam mindig új emberekkel megismerkedni, új feladatokban megállni a helyem, a kihívások soha nem blokkoltak le, hanem még inkább megsokszorozták az amúgy sem kevés energiámat. Ez volt a világmegváltó korszakom.Aztán megismerkedtem azzal a férfivel, aki a férjem lett. Már az első alkalommal órákig beszélgettünk, megadta nekem azt a szabadságot, amire szükségem volt. Dinamikussága szimpatikus volt, hatalmas önbizalommal rendelkezett, széles látókörű volt és határozott. Kockázatvállaló és optimista, szerette élvezni az életet, a kényelmet. Értékelte a minőséget, a szépet, igényes volt. Imádtam a sűrű, dús mákostészta-haját. Már az elejétől nagyvonalú volt és én biztonságban éreztem magam mellette, mert tudtam, hogy bármit megold és ezt ő mindig hangsúlyozta is. Bárhová mentünk, mindig mi táncoltunk elsőként, büszke voltam rá. Meghosszabbította a gyerekkoromat annak minden előnyével-hátrányával.


Két gyermekünk született és felépítettünk egy olyan házat, amire büszke vagyok és amit a harmadik gyerekemnek tekintek, az alkotásomnak, ahol én voltam a belsőépítész-szülőanya. Emiatt elvégeztem egy lakberendező iskolát és megvalósítottam az álmaimat, az álmainkat, teret kaphatott a szecesszió iránti olthatatlan rajongásom, igazi társakként mindketten azt tettük bele a folyamatba, amihez értettünk, egymást kiegészítve. Közben elvégeztem az Iparművészeti Egyetemen a művészeti menedzser-szakot és létrehoztam egy kis üvegműves vállalkozást. Nem volt igazi váltás, kicsit ezzel is több lettem, önmagamnak egy teljesebb kiadása, mint egy spirálon a kanyar felfelé. Azt, hogy a telet is szeretem, a síelésnek köszönhetem, amit pedig a volt férjemnek. Rátaláltam a flamenco-ra is, egy tűzről pattant, szenvedélyes, karizmatikus egyéniség volt a tanárom, nagy hatással volt rám, máig is csodálom őt. Előadtuk García Lorcától a Bernarda Alba házát táncdrámában, erre még ma is büszke vagyok. Zajlott az élet, aztán szépen, lassan elromlott a házasságunk, felbomlott az egyensúly, elhidegültünk egymástól és egy csúnya válás lett a vége.

Az ekkori pokol viszont nagyon termékeny táptalajnak bizonyult, bár akkor azt hittem, hogy beledöglök. Úgy éreztem, mindent elveszítettem, a családomat, a férjemet, az otthonomat, a biztonságomat, az addigi életemet és önmagamat. Újra fel kellett építenem mindent, de legelőször saját magamat, ugyanis semmi önbizalmam nem maradt, eltűnt belőlem az énem, a korábbi önmagam. Egyéni terápia hosszú éveken át, emellett 5 év csoportos táncterápia, 1 év pszichodráma és 2 év művészetterápia, pszichológia az egyetemen módszer-specifikus szakképzésekkel, tréningekkel, műhelyekkel, workshopokkal plusz a barátaim, a szüleim és a testvéreim segítsége. Több mint 2500 terápiás órán vagyok túl, volt alkalmam dolgozni magamon. Utólag hálás lehetek a sorsnak, mert soha nem voltam még ennyire egyben, ennyire összhangban magammal, mint most. Megfizettem az árát rendesen... Ma már talaj van a lábam alatt, megtanultam, amit kellett, és tanulom, amit még mindig nem tudok. Próbálom megfejteni, mi mire tanít, és milyen irányban kell fejleszteni magam. Igyekszem úgy élni, hogy az hiteles legyen, beismerni, ha tévedek vagy ha nem tudok valamit, elnézést kérni, kimondani, hogy szeretlek, ugyanakkor ha szükséges, akkor nemet mondani. Bár most már egészen jól állok, van még mit fejlődnöm. Sokat köszönhetek a klienseimnek is, nem véletlenül találjuk meg egymást. Ez alatt az idő alatt szereztem egy barátot, akire mindig számíthatok, és ez fordítva is így van, elveszítettem egy barátnőt és kaptam a sorstól helyette egy másikat a mellé, aki már régóta mellettem áll, valamint megéltem egy boldog-fájdalmas szerelmet.

Megismerkedtem a playback-kel és ebből született egy új szenvedély, kísérletezés és játék, teljes belefeledkezéssel, nagy-nagy élvezettel. Hálás vagyok azoknak, akikkel együtt élem meg ezeket a pillanatokat. Szeretek izgalmas előadásokra, színházba, moziba, filmklubba, koncertre, kiállításra járni, jóízűt beszélgetni, nagyot kirándulni az erdőben, nézni a felhők formáját, rugdosni a faleveleket, pipacsmezőben gyönyörködni, olvasni, ilyenkor a szellemi kalandozás öröme kiül az arcomra, hallgatni a tenger lüktető morajlását és önfeledten táncolni. Szeretek csendesen relaxálni a gyógyfürdőben, lebegni a meleg víz tetején, illatos mécsest gyújtani a téli estéken, aszalt gyümölcsöt majszolni, csillagot bámulni a langymeleg nyári éjszakában, hangosan énekelni a kocsiban, nevetni, nagyot kortyolni a mézes-tejszínes karamell-teámból reggel, amikor tízórait csomagolok a gyerekeimnek, tejberizst főzni és alig várni, hogy annyira kihűljön, hogy már lehessen enni végre. Szeretem a frissen vágott fű zöldillatát, a napon szárított ruha tapintását, az eső utáni föld leheletét, a semmihez sem fogható babaszagot, a sütemények csábító, édes szirénhangját és ha lobog a hajam a szélben. Szeretek beleszippantani a nyomdából épp csak kijött könyvbe, szeretek alkotni, szeretkezni, bújni, simulni, jólesően elfáradni edzésen és új ismeretekre szert tenni. Szeretem, amikor a kisfiam átfonja a nyakamat és amikor belenézek a kislányom gyönyörű barna szemébe. Szeretem a balzsamos, zsizsegő, májusi bódult estét, amikor minden virág lágyan ontja tovakúszó illatát és kacaghatnékom támad attól, hogy élek. Szerelmes vagyok az életbe, a létezésbe és hiszek a szerelemben, a munkában, a szeretetben, Istenben, önmagamban, a világban, a szépségben, a jóságban, a lelkesedésben, a mosolyban, az ölelésben és a pozitív gondolatokban. Vannak álmaim, vágyaim, terveim, céljaim és naponta teszek értük. Járom az utam, formálódom, fejlődöm, szeretek és szeretnek.Tanulmányok:

2012-2013: Festménybecsüs képzés (V-Pearl)
2011: Mediátor képzés
2010 - 2011: Vezetői coach képzés
2008 - 2010: Művészetterápia a személyiség komplex fejlesztésére - képzés
2008 - 2009: Human Institute (Személyi és életvezetési tanácsadó)
2008: Rajzelemzés-kurzus Dr. Vass Zoltánnál
2005 - 2010 : Integrált Kifejezés- és Táncterapeuta képzés
2005 - 2008 : NLKM (Pszichológia szak)
2001 - 2004: Magyar Iparművészeti Egyetem (Művészeti menedzser szak)
1995 - 1996: Lakberendező Iskola (lakberendező végzettség)
1993 - 1994: MÚOSZ Bálint György Újságíró-iskola
1990 - 1992: Budapest Divatiskola (stylist képzés)
1987 - 1991: Eszterházy Károly Fősikola ( matematika - rajz szak)


Egyesületi tagságok:

2012 óta az Integrált Kifejezés- és Táncterápiás Egyesületnek tagja vagyok, 2014 óta vezetőségi tagja
2008-tól: Magyar Mozgás- és Táncterápiás Egyesület
2007-tol: Magyar Újságírók Országos Szövetsége
2003-tól: ARTagora Művészeti Menedzserek Egyesülete
1993-tól: Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesülete


Egyéni kiállítások:

2005: FISE Galéria Bp.
2002: Magyar Kultúra Alapítvány székháza Bp.


Bemutatók, csoportos kiállítások:

2014: Bakelit Multiart Center (Budapest)
2013: Mű-hely Galéria (Pilisvörösvár)
2013: Kint-A-Bent (Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház)
2013. MPT XXII. Országos Tudományos Nagygyűlése Budapest
2013: Bakelit Multiart Center (Budapest)
2013: Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum, Kiskőrös
2013: Zero Art Cafe (Szeged) Erotika kiállítás
2012: Artfest (Budapest)
2012: Pszinapszis (Budapest)
2012: Crosskovácsi (Nagykovácsi)
2012: 17. Nemzetközi Miniatűr Fesztivál (Kaposvár, Vaszary Képtár) (Nagybánya, Teleki Magyar Ház) (Szabadka, Szabadegyetem Galéria és Bácstopolya, Art Galery)
2012: Bakelit MultiArt Center (Budapest), Fogasház Kulturális Befogadótér (Budapest)
2012: Kortárs üvegfestészeti kiállítás (Róth Miksa Emlékház) Budapest
2011: Bakelit Multiart Center (Budapest)
2010: „Színorgia” – a Magyar Festészet Napja alkalmából (Budapest)
2010: Galéria 21 (Budapest)
2009: Kortárs üvegfestészeti kiállítás (Róth Miksa Emlékház) Budapest
2006: II. kerületi alkotók tárlata (Klebelsberg Kúnó Művészeti és Kulturális Központ) Bp.
2005: Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennále (Cifrapalota) Kecskemét
2005: Nemzetközi Szilikátművészeti Triennálé (Kecskemét)
2005: II. kerületi alkotók tárlata (Bp.)
2004: "Az ezredforduló kézműves remekei" (Iparművészeti Múzeum) Bp.
2004: FISE csoportos kiállítás (Duna Galéria) Bp.
2003: ARTAGORA Művészeti Menedzserek Egyesületének kiállítása (Iparművészeti Múzeum)
2002: IV. GENIUS Nemzetközi Találmányi Kiállítás Bp.
2002: Lakásművészeti Kiállítás és Vásár Kecskemét
2001: "Élmény és eszmény" kiállítás ( Gödöllői Királyi Kastély)
2000: Budapesti Divatnapok
2000: Divat - Tér kiállítás ( Textilmúzeum)
2000, 2001, 2003: "Az ezredforduló kézmuves remekei" (Iparművészeti Múzeum, Vigadó Galéria)
1994: Textivál
TIT előadássorozat megjelenés-kultúráról
FISE csoportos kiállítások Budapest
1993: Fashion Fair
1992, 1993: Budapest Moda


Művek közgyűjteményben:

2005: "Vágyakozni fogsz férjed után, ő azonban uralkodni fog rajtad" - fusing 16 x 22 cm (Kecskeméti Képtár - Művészeti Múzeum)


Művek középületben:

2003: Gizella Otthon kápolnájának díszüveg ablakai - üveg, 77 cm x 88 cm és 2 db 47 cm x 88 cm (Biatorbágy)
2002: Ökumenikus templom ólmozott üveg ajtaja - fa, üveg, 250 cm x 360 cm (Herceghalom)


Bibliográfia:

2009. február: Házak
2009. május: Házak
2008. március 26.: Maxima
2006: A magyar üvegművészet (Képző- és Iparművészeti Lektorátus, Bp.)
2005: II. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennále (Előszó: ifj. Gyergyádesz László)
2005: I. Nemzetközi Szilikátművészeti Triennálé (Előszó: Schrammel Imre
2003: FISE katalógus (Bev. Polyák János)
2002/2003: Magyar Iparművészet
2002. március 29.: Népszabadság
2002. március 29.: Várnegyed
2002. május 16. : Hölgyvilág
2002: Modern házak, lakások (július)
2001: A mi otthonunk (október)
2001: Élmény és eszmény Gödöllő (Bev. Katona Szabó Erzsébet)
2000: Trend (február)
2000: FISE katalógus Bp. (Bev. Borza Teréz)
1994: Miss Európa (április)
1993: FISE katalógus Bp. (Bev. Borza Teréz)
1993: Voilá (május)
1993: Fashion Moda (július)
1993. július 1.: Kurír


Előadások, workshopok, műhelyek:

2016. június 24. Pythia Létművészeti Szalon: Az ezerarcú nőiség újraértelmezése a XXI. században Inárcs "Nőiség és elegancia"
2016. árilis 30. "Kint a Bent" Integrált Kifejezés- és Táncterápiás Együttes nyílt napja Budapest
Szabó Ágnes-Takács Bernadett: Odavarázsollak magam mellé

2016. április 26. Az Adótanácsadók Egyesületének XIX. Országos Adójogi Konferenciája Eger A megjelenés-kultúra titkai
2016. január 21. Pannon Kincstár Tanoda Budapest „Az első benyomás pszichológiája”
2015. december 10. Csibész Családvédelmi Központ Budapest „Az evészavarok lelki háttere”
2015. október 21. Magyar Jogászegylet Pest megyei Szervezetének Konferenciája Szentendre „Megjelenés-kultúráról jogászoknak”
2015. április 25. „Kint a bent” Integrált Kifejezés- és Táncterápiás Egyesület nyílt napja (SIN Kulturális Központ)
Szabó Ágnes - Takács Bernadett: Bábuk mögé bújva... Integrált kifejezés és táncterápiás csoport pszichiátriai rehabilitációban c. előadás
2014. november 7-9: Trauma és gyógyítása művészetterápiával „Áramlásban” IV. Országos Művészetterápiás Konferencia, Budapest
Takács Bernadett, Lukács Judit: „Egyéni látásmódok, individuumok a művészetterápiában”
„Lélektükör” Dél-Pesti III. Pszichiátriai Rehabilitációs osztály Alkotóműhelye
2014. április 12. „Kint a bent” Integrált Kifejezés- és Táncterápiás Egyesület nyílt napja (SIN Kulturális Központ)
Takács Bernadett, Szabó Ágnes: „Komplex művészetterápiás csoport a pszichiátriai rehabilitációban” előadás
Takács Bernadett, Szabó Ágnes: A kimondhatatlan (Titkok szavak nélkül) műhely
2013. április 7. „Kint a bent” Integrált Kifejezés- és Táncterápiás Egyesület nyílt napja (Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház)
Takács Bernadett - Klein Izabella: „Színezd ki az életed!” Rajz-festés műhely
Takács Bernadett - Szabó Ágnes: „Külső és belső tükröződések” Színházi műhely
Szabó Ágnes, Takács Bernadett – „Művészetterápiák és pszichiátria” előadás
2013. március 1-3: Károly Gáspár Református Egyetem KAPSZLI pszichológiai szakmai konferenciája, Budapest: „A test és a ruha viszonya”
2010. november 5-7. III. Művészetterápiás Konferencia Budapest „A művészet pszichoterápiás alkalmazása”
2010. május 27-29. A Magyar Pszichológiai Társaság Szimpóziuma Pécs "A művészet pszichoterápiás alkalmazása"
2010. április 9-11. Pszinapszis Budapest "Stíluskaleidoszkóp - Avagy személyiségünk tükörképe a ruha?"


Rádió-riportok:

2003. június 28.: "A stílus világa" című magazinműsor ( Rádió Café )


Televízió-riportok:

2010. április 8. "Boszorkánykonyha" címu műsor (Fem 3 TV)
2008. december 1. Reggeli jam (ATV)
2008. április 3. Reggeli adás (RTL-Klub)
2007. november 1. "Kívánságkosár" címu műsor (Duna TV)
2007. január 18. "Heuréka" címu kulturális műsor ( Duna TV)
2004. november 20. "Négyzetméter" címu belsoépítészeti műsor ( Hálózat TV)
2004. június 5. 9.00 - 10.00: "Artéria" című kulturális magazinműsor ( Hír TV)


Hobbi:

Síelés, táncolás, olajfestés

csodacoach.hu
blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png